5 manieren om een stuk zeep te gebruiken

Huh, zeep?

Ja, Zeep is ‘Hot & Happening’. Het fenomeen ‘zeep’ is terug van weggeweest, en ook nog eens een enorm opkomende trend. Iedereen is bekend met het stuk zeep waarmee jou oma zichzelf altijd wast. Zet dat beeld maar snel uit je hoofd want zo’n stukje zeep is zo gek nog niet. Natuurlijke, handgemaakte zeep is booming business. Je hebt de stukken zeep in alle vormen, kleuren en geuren. Je zou ze haast opeten, zoals deze cupcake zeepjes hieronder. In dit artikel zullen 5 manieren over hoe je een stuk zeep kan gebruiken worden besproken. Na het lezen van dit artikel snap jij waarom zeep zo ontzettend handig en leuk is!

 

1 – Make it real clean!

Vergeet al die dure flesjes make-up kwasten reiniger. Wist je dat een stuk zeep vele malen effectiever is? Door de speciale oliën en vetten die in natuurlijke zeep zitten worden de make-up resten allemaal geabsorbeerd. Zo verdwijnen al jou foundation resten gemakkelijk uit jou kwast of Beautyblender. TIP: Het is ook nog eens beter voor je huid, in natuurlijke zeep zitten namelijk geen chemicaliën zoals in kwasten reinigers.

2- Lokken als J.Lo

Je haar wassen met een stuk zeep? ja dat kan prima! Zeep zorgt ervoor dat alle vet resten uit jou haar verdwijnen. Normale shampoo’s schuimen zo lekker, dit komt door een heel gemeen ingrediënt genaamd : Sodium Laurette Sulfate (SLES). Last van roos of een droge hoofd huid, Dan is 9 van de 10 keer SLES de oorzaak. Probeer eens een lekker stuk natuurlijke zeep te gebruiken waar Castor olie inzit. Castor olie is een natuurlijk ingrediënt wat ervoor zorgt dat de zeep licht zal gaan schuimen. TIP: na het wassen van jou haar met een stuk natuurlijke zeep kan het haar wat stug aanvoelen. Gebruik appelazijn als conditioner en je haar glanst als nooit te voren.

3- Say goodbye to panda eyes

Gaat jou mascara er ’s avonds ook zo lastig vanaf? met een stuk natuurlijke zeep haal je gemakkelijk al je make-up van je gezicht. Net zoals bij de make-up kwasten absorbeert de zeep alle make-up van jou gezicht. Zorg ervoor dat je handen goed zijn ‘ingezeept’ en wrijf dan voorzichtig over je gezicht, haal de restjes weg met een washandje met lauwwarm water. TIP: na het wassen van je gezicht met natuurlijke zeep is het belangrijk je huid goed in te smeren met een dag of nachtcrème.

4- Huis, tuin en keuken karweitjes

Och, zeep heeft nog veel meer in zijn mars dan enkel ‘schoonmaken’. Last van een wat stugge rits of gulp? Een stuk zeep is de oplossing. Net zoals kaarsvet is een stuk zeep perfect om een ‘laagje’ te leggen over de rits zodat deze weer lekker soepel werkt. Nog een handige tip, last van zichtbare ‘gele’ zweetkringen in je kleding na een drukke dag? smeer het kleding stuk in op de zweetplekken met een stuk natuurlijke zeep. De wasmachine in en de kledingstukken komen eruit als nieuw.

5- Last but not least…

Dit is misschien wel de meest briljante tip ooit. Je kent het wel, lekker warm douchen en als je dan uit de douche stapt is heel je spiegel beslagen. Zeep is de oplossing. Smeer je spiegel in met een stuk zeep en doe het daarna af met een nat washandje. Het laagje zeep wat overblijft zorgt er voor dat er geen condens meer ontstaat op je spiegel na een lekkere warme douche.

Kortom, genoeg redenen om eens een stuk natuurlijke zeep te kopen. Natuurlijk kan je jezelf ook heerlijk wassen in natuurlijk zeep dus manieren genoeg!

Ben je benieuwd waar je deze leuke cupcake zeepjes en andere stukken natuurlijke zeep kan kopen? neem een kijkje op : www.blondiesoap.nl

Bron: onecrazyhouse.com ’15 unusual soap hacks’ en persoonlijke ervaringen van Audrey Woning van http://www.blondiesoap.nl

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s